Manuale “gratuite” din banii părinților

A trecut o săptămână de la debutul anului școlar, iar elevii de clasa a IV-a încă nu și-au primit manualele. În timp ce Ministerul promite să rezolve cât mai repede problema licitațiilor, cadrele didactice se plâng că nu au după ce preda materia, iar părinții se văd în situația de a cumpăra manualele solicitate de învățătoare.

La fel ca în ultimii ani, elevii claselor a IV-a nu au avut pe bănci toate manualele, la începerea anului şcolar.

Actuala generaţie de clasa a IV-a, adică 150.000 de elevi, a avut ghinionul ca în fiecare an şcolar să nu primească toate manualele. Ca și în anii precedenți, părinţii devin sponsori ai sistemului gratuit de învățământ și trebuie să scoată bani din buzunar, dacă ministrul Educației nu va rezolva problema în scurt timp. Deja, la multe clase, cadrele didactice au solicitat părinților să cumpere aceste manuale, după o săptămână în care învățătoarele au băgat mâna în propriul buzunar, făcând xerocopii cu primele lecții pentru fiecare elev.

Nu doar elevii claselor a IV-a au fost lăsați fără manuale, ci și elevii de liceu.

Este rușinos că situația aceasta se repetă la începutul fiecărui an școlar și nimeni nu se obosește să găsească soluțiile adecvate pentru ca toți elevii din România să primească gratuit manualele în prima zi de școală.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes