Manifestări impresionante cu ocazia Zilei Marinei la Constanța

Trei mii de militari si peste 40 de nave militare și civile au participat la spectacolul grandios. Noutatea din acest an au fost trei remorchere, care au intrat recent in Serviciul Fortelor Navale Romane. La manifestări a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Manifestările au fost deschise de către președintele Klaus Iohannis, aflat pentru prima oară la Constanța, cu ocazia Zilei marinei Române.

Zeul Neptun, însoțit de alaiul său, a venit de pe mare, pentru a deschide festivitățile marinarilor.

Respingerea atacului aviaţiei inamice, căutarea şi atacul unui submarin inamic, localizarea acestuia cu o geamandură hidroacustică şi lansarea unei torpile de exerciţiu sunt doar câteva dintre elementele care au fost prezentate de marinarii militari în cadrul spectacolului naval din acest an. În premieră, pe faleza din fața Comandamentului Flotei din Constanța au fost prezentate mai mult elemente de noutate .

In Portul Tomis, a fost prezentat în premieră un spectacol de efecte pirotehnice pe timp de zi. Mii de persoane au urmărit evenimentul cu sufletul la gură.

La manifestările prilejuite de Ziua Marinei au fost prezenţi şi poliţiştii de frontieră, care au participat cu ambarcaţiuni la activităţile şi exerciţiile demonstrative. Pentru buna desfăşurare a evenimentelor de Ziua Marinei, în Constanţa, peste 400 de poliţişti asigură măsurile de ordine publică, aceştia fiind prezenţi în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes