Manifestare teatrala, la Mangalia

Timp de trei zile, pe scena Casei de Cultură din Mangalia, s-a derulat un adevărat maraton de teatru. Iubitorii acestei arte au avut prilejul să admire evoluţiile celor 16 trupe de actori-elevi din întreaga ţară, veniţi cu scopul de a câştiga un premiu la festivalul dedicat tinerelor talente.  Iar ochii vigilenţi ai juriului, din care a făcut parte şi maestrul Ion Dichiseanu au stabilit trupele câştigătoare.

Prin modul lor de a se manifesta pe scenă, tinerii liceeni au demonstrat că se pot ridica la nivelul unor adevăraţi profesionişti. Venită tocmai din Cluj-Napoca,  trupa „Audienţă Generală” a captat atenţia publicului şi juriului deopotrivă, iar aplauzele au fost la scenă deschisă. Printre favorite s-aa flat şi trupa „Clems” din Constanţa, câştigătoarea celei de-a doua poziţii pe podium, la ediţia de anul trecut. Oana  are numai 12 ani şi este elevă a Colegiului  Naţional de  Artă „Regina Maria” din Constanţa. Iar transpunerea  în rolurile unor personaje ce depăşesc cu mult vârsta ei a surprins plăcut juriul.

Festivalul pentru elevi  „Mangalia-Art” a luat naştere la iniţiativa coordonatorului teatrului „Thaliamar” Mangalia,  Aura Stuparu. La ediţia din acest an participarea trupelor a fost una numeroasă, semn că manifestarea nu işi pierde din valoare.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru