Mangalia, sub stăpânirea gunoaielor

Mangalia stă, de câteva zile, sub stăpânirea gunoaielor. De vineri, la mai multe asociaţii de proprietari, reziduurile menajere nu au mai fost ridicate, firma de salubrizare afirmând că, din cauza unor datorii istorice, de peste şapte ani, de aproape 5 miliarde de lei vechi, este nevoită să sisteze acest serviciu.

Potrivit directorului Polaris Mangalia, Florin Jianu, firma pe care o conduce nu a majorat tarifele la serviciul de salubrizare şi nici nu a luat măsuri de constângere a asociaţiilor datornice. Cu toate acestea, datoriile acumulate fac aproape imposibilă derularea fără sincope a activităţii societăţii.

Firma de salubrizare nu a aplicat până azi penalităţi, nedorind să îngreuneze situaţia materială a cetăţenilor. Însă, spune conducerea societăţii, situaţia nu mai poate continua.

Alături de cei ce nu şi-au achitat facturile suferă şi bun-platnicii, iar pentru aceştia firma de salubrizare va relua ridicarea gunoiului.

Paradoxal, în urma campaniei publice declanşate de firma de salubrizare pentru recuperarea datoriilor, au existat asociaţii ai căror preşedinţi au făcut rost, peste noapte, de întreaga sumă de bani pentru stingerea datroiilor.

Primăria Mangalia nu are pârghiile necesare pentru a obliga cetăţenii să îşi achite datoriile. În schimb, viceprimarul urbei, Dragoş Angelescu, face un apel către cetăţenii Mangaliei să verifice dacă sumele pe care, lunar, le varsă la asociaţiile de proprietari ajung şi la societăţile prestatoare de servicii.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin