Mangalia, staţiune balneoclimaterică

Decizia Guvernului de a include municipiul Mangalia pe lista staţiunilor balneare şi balneoclimaterice a fost primită cu vădită satisfacţie de către autorităţile din sudul litoralului. Hotărârea de Guvern aprobată în ultima şedinţă a Executivului modifică prevederile Anexei 1 a HG 1061 din 20111, cu privire la acordarea acestui statut pentru localităţile şi arealele care dispun de factori naturali de cură.

„Mulţumesc tuturor factorilor de decizie de la nivel local şi central, care au susţinut acest proiect. De multă vreme, Mangalia îşi câştigase un renume internaţional în tratamentul balnear. Acum, decizia Guvernului confirmă oficial acest statut şi ne va ajuta în accesarea unor fonduri europene special destinate acestor categorii de staţiuni”, a declarat Cristain Radu, primarul Mangaliei.

Edilul a precizat că includerea municipiului pe lista staţiunilor balneare şi balneoclimaterice are darul de a atrage investiţii care vor duce la dezvoltarea turismului de sănătate, precum şi la atragerea de noi fonduri europene. Staţiunile balneoclimatice sunt definite ca localităţi care dispun de resurse de substanţe minerale, ştiinţific dovedite şi tradiţional recunoscute ca eficiente terapeutic, de factori climatici benefici şi de condiţii de asigurare a menţinerii şi ameliorării sănătăţii şi capacităţii de muncă.

Redactor: Sorin Hulubei