Mangalia, monitorizată video

70 de camere de luat vederi amplasate în statiunile din sudul litoralului vor sprijini activitatea Poliţiei şi Jandarmeriei, în combaterea fenomenelor infracţionale de aici. În plus, în circa o lună, 10 poliţişti locali din Bucureşti, vor fi detaşaţi aici, pentru a asigura liniştea şi ordinea publică.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=m1RYLTWYE1A[/youtube]

Deocamdată, la malul mării este linişte. Staţiunile sunt aproape pustii, turiştii ocolind, până în prezent, sudul litoralului. Chiar dacă sezonul estival se deschide, oficial, la 1 Mai, comercianţii şi micii întreprinzători din zonă încă fac lucrări de reparaţii, iar multe dintre unităţile de alimentaţie publică se deschid numai în zilele de week-end, când numărul clienţilor este ceva mai mare. În ceea ce priveşte siguranţa turiştilor, potrivit şefului Poliţiei Locale Mangalia, în circa patru săptămâni vor sosi în zonă colegi din Bucureşti, care, la fel ca anul trecut, vor ajuta la supravegherea litoralului sudic.

Din datele culese de pe teren, colaborarea cu polițiștii bucureșteni a dat roade, numărul infracţiunilor scăzând simțitor, anul trecut.

În ceea ce priveşte sistemul de supraveghere video, un proiect care a trenat circa trei ani, acesta a fost demarat şi urmează să fie extins, din toamnă, şi în staţiuni.

Proiectul va cuprinde circa 400 de camere video, montate în zonele nevralgice ale oraşului, în apropierea unităţilor de învățământ şi centrelor comerciale, intersecţii şi străzile cu risc infracţional.

Redactor: Mihaela Marin-Dubei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.