Mangalia, în sărbătoare, de Ziua Marii Uniri

Sute de locuitori ai Mangaliei au participat, astăzi, la manifestările prilejuite de sărbătorirea a 97 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Primăria Municipiului Mangalia şi Garnizoana Mangalia au organizat un program special dedicat acestui eveniment, care a cuprins, începând cu ora 10:00, o ceremonie militară şi religioasă, o depunere de coroane şi jerbe de flori din partea oficialităţilor şi a cetăţenilor oraşului, precum şi o paradă militară a detaşamentului de onoare al garnizoanei.

Comandantul Centrului de Instruire Mangalia, comandor Dănuţ Andronie, a reamintit celor prezenţi în Piaţa Revoluţiei din Mangalia, câteva momente din istoria zbuciumată a Armatei Române, cea care, prin sacrificiul de care a dat dovadă de-a lungul timpului, a făcut posibil actul Marii Uniri.

Colonel în rezervă Alecu Crudu, preşedintele Filialei Mangalia a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor din România, i-a omagiat pe cei care, în vremuri de restrişte, şi-au părăsit familiile şi au plecat să lupte pentru apărarea pământului strămoşesc.

La rândul său, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a transmis, celor aflaţi în piaţă, un călduros La Mulţi Ani, făcând și un apel la unitate.

După ceremonialul depunerii coroanelor de flori la Monumentul Eroilor, Primăria Municipiului Mangalia a oferit, tuturor celor prezenţi, tradiţionalele porţii de fasole cu ciolan.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin