Mangalia, capitala științelor socio-umane

Festivitatea de deschidere s-a bucurat de participarea reprezentanților Ministerului Educației, ai Universității Ovidius, alături de care s-a aflat și gazda evenimentului, primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Organizarea unui astfel de eveniment național, în condițiile cunoscutei subfinanțări a sistemului de învățământ românesc, este cu atât mai remarcabilă cu cât, se pare, România este una dintre ultimele țări europene care mai organizează astfel de concursuri școlare din bani publici.

Potrivit gazdei manifestării, Cristian Radu, pe lângă concurs, copiii vor avea posibilitatea să participe la un program recreativ: un tur de vizitare a obiectivelor turistice din Municipiul Mangalia, precum şi a navelor Garnizoanei Mangalia, unde vor asista la câteva exerciții demonstrative ale Forțelor Navale.

Concursul de ştiinţe socio-umane va avea loc miercuri, la disciplinele Cultura civică, Logică, Argumentare și Comunicare, Psihologie, Sociologie, Economie, Filosofie. Joi vor fi afişate rezultatele şi depuse eventualele contestaţii, iar vineri vor fi anunţate rezultatele finale.

Redactor: Mihaela Marin-Dubei