Mangalia a câştigat procesul de grănițuire cu 23 August

În cadrul celei mai recente şedinţe a Consiliului Local Mangalia, secretarul instituţiei, Petrina Boiţă, a anunţat câştigarea, definitiv şi irevocabil, a procesului de grăniţuire dintre municipiul din sudul litoralului şi comuna 23 August. Decizia din acest dosar, înaintat de Prefectura Constanţa, a stabilit, astfel, irevocabil, graniţa dintre cele două localităţi, după ce comuna solicitase o porţiune din zona plajei din Olimp, unde se află numeroase restaurante-pescării.

Potrivit secretarului Primăriei Mangalia, în urma deciziei instanţelor judecătoreşti, Municipiul Mangalia şi-a reconstituit şi reconfigurat limitele administrativ teritoriale în concordanţă cu toate legile şi actele normative în vigoare.

În acest caz există, spune secretarul primăriei, o problemă: din verificările experţilor care s-au ocupat, în instanţă, de acest dosar, terenul disputat de cele două localităţi nu mai există în propitate publică.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, au fost repuse pe tapet mai multe dosare pe care instituţia publică le are în instanţă. Unul dintre acestea vizează unul dintre cele mai complicate procese, Afacerea “Minicarul”. Este vorba despre un proces ce trenează de câţiva ani, în care, două firme de transport-minicare, câştigătoare ale unei licitaţii ce le-a dat dreptul să intre pe traseul Mangalia-Olimp, cer primăriei circa 50 de miliarde de lei vechi, după ce, din 2011, au fost împiedicate să intre pe traseu. Banii ar reprezenta câştigul celor două firme, pe timp de vară, în cei trei ani în care au fost împiedicate de către administraţia locală să funcţioneze.

Recent, chiar expertul din acest dosar a fost trimis în judecată penală.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin