Mâncare expirată servită pacienților constănțeni

Sute de kilograme de preparate expirate sau fără date de identificare au descoperit inspectorii OPC, în urma unui control la o firmă de catering ce are contract cu Spitalul Județean Constanța.

Aproximativ 500 de kg de făină ieșită din uz în luna mai, 106 kg  grujoane pui expirate din 18 august, biscuiți de anul trecut și câteva zeci de kilograme de legume fără dată de identificare – asta oferea firma de catering care servea pacienții internați la Spitalul Județean Constanța.

Totodată, echipele de control OPC au găsit și gem preparat în bucătaria proprie, fără a putea fi identificate datele cu privire la rețeta, ingredientele sau condițiile de păstrare. Contractul cu firma care distribuia mâncarea gata preparată, a fost încheiat în timpul mandatului fostului manager al spitalului. De precizat este și faptul că, aceiași firmă se află în relație contractuală cu toate spitalele din Constanța. În total, peste 900 de kilograme de produse, în valoare de aproximativ 2000 de lei, au fost interzise la utilizare și retrase din circuit. Firmei de Catering i-a fost aplicată o amendă în valoare de 15000 lei.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea