Managerul spitalului CFR Constanţa este la un pas de a-şi pierde funcţia

Dorel Oprea, directorul Spitalului CFR Constanţa riscă să fie demis, acesta aflandu-se într-o procedură de reevaluare de Ministerul Sănătăţii ca urmare a datoriilor acumulate la ANAF, care ating suma de 6 milioane de lei.

Conform Legii nr. 194/2013 pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, contractul de management şi, respectiv, contractul de administrare încetează „în cazul existenţei a 3 luni consecutive de plăţi restante, a căror vechime este mai mare decât termenul scadent de plată, respectiv a arieratelor , conform prevederilor legale sau contractuale, se arată în comunicatul emis de Ministerul Sănătăţii.

Directorul unitatii sanitare insa, nu stie nimic de aceasta procedura.

Dorel Oprea nus e consideră vinovat de toate aceste datorii acumulkate şi susţine că oricine va veni în locul său se va confrunat cu acesst deficit al spitalului. În plus, directorul susţine că a făcut toate demersurile legale , reuşind să obţină şi o eşalonare pentru plata datoriei la ANAF.

Răspunsul complet a venit insă la finalul acestei săptămâni. Dorel Opre anu este singurul director în această situaţie.

În prezent, se află în procedură de reevaluare managerii de la Spitalul CFR Constanţa și Spitalul Clinic CF Iaşi ale căror arierate au fost reeşalonate, conform deciziilor emise de direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

În timp ce managerului Spitalului de Urgenţă de la Focşani a fost demis, iar cel de la Spitalul de Urgenţă din Cluj şi-a dat demisia.

Redactor: Paula Arhip