Mână în mână cu hoţii

15 percheziţii au fost efectuate în Constanţa şi Tulcea, într-o acţiune coordonată de DGA şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Autorităţile au reuşit să destructureze o reţea de hoţi care acţiona mână în mână cu oamenii legii. 13 poliţişti din cadrul Poliţiei Transporturi Maritime, Gărzii de Coastă, dar şi din cadrul Secţiei 5 Poliţie au fost reţinuţi de anchetatori. Alături de aceştia, procurorii anticorupţie au mai reţinut alte zece persoane.

Modul de operare era ingenios. Hoţii descărcau din vagoanele trenurilor de marfă îngrăşeminte chimice, cereale, dar şi fier vechi, iar şpaga pentru poliţiştii care închideau ochii era stabilită după un sistem comision, în funcţie de valoarea mărfii sustrase. Nu numai că oamenii legii închideau ochii, ci le facilitau şi un antemergător pentru camioanele cu care scoteau marfa din Portul Constanţa.

Anchetatorii spun că gruparea care numără nu mai puţin de 57 de persoane fura de ani întregi, însă monitorizarea ofiţerilor anticorupţie cu autorizaţia Parchetului s-a făcut în ultimele patru luni, atât cât permite legea pentru a fi făcute interceptările telefonice şi filajul. Procurorii mai spun că exsită şi alte 15 persoane care au fost deja identificate şi împotriva cărora se va începe urmărirea penală în cazul aceleiaşi grupări.

Reporter: Mirela Iancu ; Imagine: George Dima