Mână de mână pentru o viață armonioasă

Peste 500 de persoane au participat benevol la săptămâna voluntariatului care tocmai ce s-a încheiat. Prin proiectele desfășurate s-a dorit participarea elevilor la diverse activităţi, menite să-i facă să înţeleagă dificultăţile cu care se confruntă aceste persoane şi să înveţe cum le pot ajuta.

Proiectul a fost iniţiat de Laura Popa, cadru didactic la Şcoala 38 şi a fost pus în practică alături de Asociaţia Împreună pentru Viitor. Elevii de la Școala Gimnazială „S.A.Esenin” Ghindărești au fost musafirii școlarilor constănțeni și împreună au participat la sesiunea „VĂD- AUD„.

Prima oprire a fost la Delfinariu, iar apoi la Intelect Parc unde a avut loc întâlnirea cu membrii de la Asociația Națională a Surzilor – Filiala Constanța. Și Microrezervația a fost o atracție pentru copilași.

La finalul proiectului, fiecare şcoală a realizat câte un panou cu informaţii despre nevoile persoanelor cu dizabilităţi, panouri care sunt expuse la Intelect Parc, din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

Redactor: Sondra Sandu