Mămicile care își cresc singure copiii nu vor dormi sub cerul liber (VIDEO)

În plină iarnă, mămicile care își cresc singure copiii nu vor dormi sub cerul liber. Direcția pentru Protecția Copilului sprijină mamele aflate în dificultate să beneficieze de un spaţiu adecvat pentru ele şi pentru micuţii lor. Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă Constanţa găzduiește momentan două astfel de familii, dar este pregătit să primească alte 14 cupluri mamă-copil.În acest timp, mamele sunt ajutate să își găsească un loc de muncă și o locuință.

La acest tip de serviciu rezidenţial apelează mamele care nu au un acoperiş desupra capului sau ale căror venituri nu le permit să îşi mai îngrijească singure micuții. Clădirea funcţionează în regim hotelier şi dispune de toate dotările necesare, astfel încât tinerele mămici au parte de condiții bune. De cele mai multe ori, femeile sosesc la centru după ce au locuit o bună perioadă de timp în stradă. Conform regulamentului, cuplul mamă-copil este găzduit doar pe o perioadă determinată de 3 luni, respectiv 6 luni în cazuri deosebite.

În timp ce alte proaspete mămici aleg modelul de cărucior sau mărimea pătuțului pentru bebeluși, ele se gândesc cu groază că timpul trece repede și vor ajunge din nou în stradă. Povestea de viață a femeilor care sosesc la centru  este parcă ruptă din filme. Abandonate și fără sprijinul soților, femeile duc o luptă continuă pentru supraviețuire.

În timpul zilei, mămicile desfășoară activități împreună cu micuţul, în vederea dezvoltării relației- mamă copil.

Cu siguranță mai sunt și alte mămici care se află într-o situație similară. Pentru a primi adăpost, femeile care doresc să-şi apere copiii de frig pe perioada iernii pot depune o cerere la sediul DGASPC.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu