Mamaia s-a transformat pentru o zi in gazda unei licitatii de arta (VIDEO)

Tablouri romanesti si o selectie de bijuterii care valoreaza in total aproape un milion de euro au fost licitate ieri seara la un hotel din nordul statiunii. Pentru prima data compania care scoate operele de arta la licitatie organizeaza un duplex Mamaia – Monte Carlo asa ca amatorii de tablouri din toata Europa vor afla mai multe si despre destinatiile turistice de la noi.

Mamaia s-a transformat pentru o zi in gazda unei licitatii de arta pentru pasionatii din Romania si Monaco. Pasionatii de arta au avut ocazia sa cumpere picturi de Tonitza, Nicolae Grigorescu si Stefan Luchian. Cel mai scump tablou ajunge la 150 mii de euro. Gazda licitatiei, vedeta TV Mihaela Radulescu este convinsa ca Mamaia are de castigat de pe urma unui astfel de eveniment international.

In pregatirea licitatiei au fost deja expuse 51 capodopere ale picturii romanesti. Organizatorii spera ca in acest fel oamenii instariti de pe coasta de azur vor deveni interesati de maestrii romani. Acesta este al 3-lea an in care Casa de Licitatii vine pe litoralul romanesc. Noutatea consta in duplexul Mamaia – Monaco. Gratiei tehnologiei moderne, pasionatii de arta au putut licita simultan fie ca erau in Romania sau la Monte Carlo.

Si bijuteriile prezentate la Mamaia au atras atentia iubitorilor de lux. Cea mai scumpa creatie a fost o bratara decorata cu 494 diamante care au in total 53 karate si al carei pret ajunge la 140 mii euro.

Redactor: Doina Sirbu