Mamaia, coșul de gunoi al turiștilor

Miile de turiști veniți în minivacanța de 1 mai pe litoral au lăsat mormane de gunoaie în urma lor. În această dimineață, stațiunea Mamaia arăta parcă din filmele de groază. Tinerii de bani gata care au petrecut în cluburile de fițe, au demonst, încă o data, că și-au lăsat educația acasă atunci când au venit la mare. Din păcate asta este realitatea de zi cu zi, iar imaginile vorbesc de la sine.

Soare, vacanţă și distracţie, sunt ingredientele cu care staţiunea Mamaia atrage, an de an, sute de mii de turişti pe litoral. Din păcate, nu toți sunt civilizați. Așa arată o plajă la Mamaia, la “ora închiderii” după ce turiștii, dar și localnicii deopotrivă, și-au făcut bagajele și au plecat acasă.

Imaginile nu sunt desprinse dintr-un film de groază, din păcate, ci aceasta este realitatea constănțeană de zi cu zi. Zeci de pet-uri, sticle de bere, hârtii, ambalaje din plastic și câte altele.  Aceasta a fost priveliștea admirată de turiștii care, la primele ore ale dimineții, au încercat să se plimbe pe plajă. Nu este de mirare că ne plângem de faptul că la alții nisipul este fin și curat, iar la noi colcăie de gunoaie. Proprietarii de plaje au foarte puțin timp la dispoziție pentru a face curățenie, deoarece, de pe 3 mai, începe Programul “Litoralul pentru toți”, program social destinat familiilor care doresc petrecerea unui sejur pe litoral, în extrasezon.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine:  Cristian Rizea