Majoritatea oamenilor nu cunosc beneficiile pătrunjelului

În compoziţia sa, pătrunjelul deţine un valoros depozit de substanţe nutritive care ţin la distanţă  100 de boli. O legătură de pătrunjel conţine: săruri minerale de calciu, magneziu, fosfor, sodiu, potasiu, sulf, fier,  provitamina A și foarte multă vitamina C.

Radacina patrunjelului odată ajunsă in organism este un reparator al ficatului, un foarte  bun stimulent pentru rinichi si pentru retinerile de apă.

Consumat cât se poate crud, pătrunjelul are efecte antioxidante, antiinflamatorii si antiinfectioase, protejează plămânii,  aparatul digestiv, impiedică aparitia mutatiilor canceroase, combate reacțiile adverse ale citostaticelor si ale radioterapiei.

Pătrunjelul este o sursă importantă de acid folic, iar unul dintre cele mai importante roluri ale acidului folic este acela că ajută organismul la nivel cardio-vascular.

Pătrunjelul este bogat in clorofilă, care are capacitatea de a purifica si de a inhiba răspândirea bacteriilor, ciupercilor si a altor microorganisme.

Pătrunjelul ȋmbunǎtǎțește și echilibrul hormonal la femei. Aceastǎ plantǎ este utilǎ în tratarea problemelor hormonale cum ar fi sindromul premenstrual, menopauza sau menstruația. Este un remediu natural si pentru sterilitate masculina sau frigiditate feminina.

Dacă undeva s-a rasturnat carul cu vitamine, atunci patrunjelul este una dintre legumele cele mai bogate in vitamine.