Mâini dibace, mărțișoare pe măsură

Mărţişoarele sunt la mare căutare în această perioadă, însă şi oferta este foarte diversificată. În faţa Muzeului de Artă Populară artiştii au pregătit accesorii unice, lucrate de mână.  Unele sunt confecţionate din lut, altele adevărate broderii în miniatură sau chiar prelucrate din hârtie aşa cum lucrau chinezii în urmă cu sute de ani. 

Oferta abundă zilele acestea în mărţişoare de toate tipurile. Cei care vor ceva cu adevărat special s-au îndreptatat către târgul care are loc anual în această perioadă în faţa Muzeului de Artă.

Toate mărțișoarele de aici sunt lucrate manual, iar fiecare artist a venit cu o idee originală care dă o notă aparte fiecărui piese în parte. Printre cele mai deosebite se numără cele din pietre de hârtie.

După o asemenea muncă şi preţul unui mărţişor din piatră de hârtie este pe măsură. Bineînţeles modele sunt pe toate gusturile. Acestea pornesc de la câțiva lei și ajung până la 70 pentru un colier. Nu toţi artiştii au venit pentru câştiguri materiale, unii preferând să le vândă la preţuri modice de cățiva lei, știind că buzunarele constănțenilor diferă.

Clienţii nu au întârziat însă să apară. Fie că au cumpărat ori doar s+au uitat, cu toţii au admirat micile opere de artă.

Cei care vor să îşi achiziţioneze astfel de mărţişoare lucrate manual mai au timp să ajungă. Târgul va fi deschis pâmă pe data de 1 martie.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea