Mai puțini pași pentru deschiderea unei firme

Constănțenii care vor să își deschidă o firmă nu mai trebuie să piardă timp pentru a ajunge la toate instituțiile. În cadrul Camerei de Comerț Industrie Navigație și Agricultură a fost înființat biroul unic ce vine în sprijinul viitorilor patroni. În fiecare joi de la ora 14 cei interesați pot primi informațiile necesare într-un singur loc.

Camera de Comerț Industrie Navigație și Agricultură a inițiat încă de anul trecut demersurile pentru înființarea unui Birou unic care să asigure un cadru unitar de cooperare între instituții și care să ofere agenților economici consultanță prinvind obținerea avizelor și autorizațiilor necesare funcționării.

Era extrem de importantă înființarea unui astfel de birou unic, și asta pentru că în 2016 s-a observat o scădere îngrijorătoare cu privire la numărul de societăți înmatriculte în județul Constanța. Astfel, în 2016 au fost cu 11% mai puține firme noi decât în 2015.

În cadrul biroului unic, în fiecare zi de joi, în intervalul 14.00-16.00, agenții economici vor putea primi consultanță din partea principalelor instituții ce eliberează autorizații necesare funcționării societăților.

Biroul este situat pe strada Ioan Nenițescu nr.2, în spatele Colegiului Național de Artă.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea