Mai puține licee în Constanța?

Cele cinci licee din județul Constanța care au avut promovabilitate 0 la examenul de bacalaureat ar putea fi inchise. Și asta pentru de câțiva ani, la 2 dintre ele nu s-au făcut inscrieri la clasa a 9-a, iar acum Inspectoratul Școlar vrea să elimine cifra de școlarizare și pentru celelalte trei.

Rezultatele slabe de la examenul de bacalaureat par să fie în scrânsă legătură cu interesul acordat de tineri pentru inscrierea la liceu. La două unități care au avut anul acesta promovabilitate zero, de câțiva ani nu s-au mai format clase de a noua.

Trei dintre liceele din județul Constanța care nu au avut niciun candidat care să promoveze bacalaureatul ar putea să dispară în următorii ani.

Cinci licee din județul Constanța au avut promovabilitate zero la examenul de bacalaureat din acest an. Este vorba despre Liceul Tehnologic Ciobanu, Liceul Tehnologic “I.C. Brătianu” din Nicolae Bălescu, Liceul Tehnologic “Mihai Viteazu”, Liceul Tehnologic din localitatea Crucea și Liceul Tehnologic din Dobromir.

Reporter: Andreea Iliescu ; Imagine: Sorin Hulubei