Mai mulți elevi din Medgidia vor pleca în Grecia

Oportunitate pentru elevii Liceului Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” din Medgidia. În această primăvară, 18 elevi vor avea ocazia să studieze, pentru trei săptămâni, într-unul dintre cele mai mari orașe ale Greciei: Salonic. Deplasarea tinerilor cu scopul de a acumula noi cunoștințe și a se forma profesional face parte din proiectul Erasmus+.  O delegație de profesori din țara gazdă a venit special pentru a le prezenta programul.

În urma concursului pentru proiectul Erasmus + “Creşterea nivelului integrării socio-profesionale, în domeniile electronică-automatizări şi mecanic, prin dobândirea de competenţe si abilităţi practice la nivel european” , elevii cu punctajele cele mai mari au fost aleși pentru plecarea în Grecia. Aceștia au primit vizita unei delegații de la instituția unde vor studia și vor face practică timp de trei săptămâni. Au avut ocazia să se cunoască și să pună întrebări despre stagiul lor.

De asemenea, în timpul liber tinerii vor putea cunoaște și partea culturală și istorică a Greciei.

Obiectivul general al programului este acela de a dezvolta un cadru de formare integrată a dezvoltării carierei, cu scopul de a sprijini tinerii europeni să înțeleagă condițiile forței de muncă pe piața străină.

Un astfel de proiect oferă elevilor posibilitatea de a se dezvolta în plan profesional cu ușurință. De asemenea, acumularea unui număr mare de cunoștințe generale le va fi de mare folos pe viitor.

Redactor: Daniel Albu