Mai mulți elevi constănțeni urmează să susțină examenul Delf

Mai mulți elevi constănțeni urmează să susțină examenul Delf, de atestare internaţională a cunoaşterii limbii franceze. Diploma este recunoscută la Bacalaureat ca echivalent al probei de limbă străină iar tinerii care o obtin pot continua studiile academice în Europa .

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qNBDn730X6I[/youtube]

Micii francofoni de la liceul George Calinescu se pregatesc sa sustina examenul Delf in primavara. Elevii clasei a XI-a de la sectia bilingv franceza lucreaza la un proiect colectiv pentru a sustine proba orala a examenului in luna aprilie.

DELF este o diplomă eliberată de statul francez pentru elevii care doresc să obţină atestarea cunoştinţelor dobândite la limba franceză. DELF Scolaire se materializează într-o diplomă care certifică nivelul de limbă evaluat şi care este valabilă pe viaţă. Un alt avantaj este ca diploma este recunoscută la Bacalaureat ca echivalent al probei de limbă străină şi totodată le deschide usa spre Europa elevilor care vor sa isi continue studiile in strainatate.

Începând din anul 2008, Liceul Teoretic „George Călinescu” este centru de evaluare DELF Scolaire, fiind abilitat ca, sub egida Ambasadei Franţei la Bucureşti şi în parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti, să organizeze examenul de atestare internaţională a cunoaşterii limbii franceze.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.