Mai mulţi copii vor putea beneficia de tichetele de grădiniţă

Nu doar copiii care frecventează gradinița vor beneficia de tichete sociale, ci si cei care merg la cresă. Estimările arată că prin eliminarea acestor limite de vârstă, vor putea beneficia de tichetul social, în valoare de 50 de lei, încă 29.000 de copii ce provin din familii sărace.

Dacă până în prezent erau eligibili, în programul ‘Fiecare Copil în Grădiniță’, copiii cu vârsta cuprinsă între trei și șase ani, odată cu aprobarea noului act normativ, vor beneficia de tichetul social în valoare de 50 lei/lună, atât cei mai mici de 3 ani cât și cei care depășesc vârsta de 6 ani și continuă să meargă la grădiniță ca urmare a recomandărilor specialiștilor .

Părinții  salută decizia Guvernului.

Ajutoarele vor ajunge la copiii ce provin din familii al căror venit lunar pe membru de familie nu depăşeşte 284 lei. Reamintim că tichetele sociale vor putea fi utilizate numai pentru achiziţionarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcăminte şi rechizite, iar acordarea lor este strict condiţionată de prezenţa regulată a copiilor la grădiniţă.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes