Mai mulți bani pentru taxe

Constănțenii nu vor fi feriți de scumpiri nici anul viitor. Dacă autoritățile locale au propus menţinerea impozitelor, pe clădiri şi terenuri, nu putem spune același lucru și despre  taxa de salubrizare respectiv cea de concesionare locuri de veci. Acestea vor crește considerabil sau, mai bine zis, se vor dubla.

Primăria Constanţa a făcut public proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2018. Potrivit documentului propus spre consultare, taxa de salubrizare pentru persoanele fizice, se majorează de la 3 lei pe lună de persoană, cât am plătit în 2017, la 7 lei pe lună de persoană.

Firmele care îşi desfăşoară activitatea permanentă sau temporară pe teritoriul municipiului, nu plătesc această contribuție, dar trebuie să aibă încheiate contracte directe cu prestatorii de servicii specializaţi. Taxa de salubrizare se achită în două rate egale: prima, până la 31 martie 2018, iar cea de-a doua, până la 30 septembrie.

Mai mulți bani vor fi scoși din buzunare și pentru locurile de veci. Prin urmare, constănţenii vor plăti, anul viitor, de două ori mai mult decât până acum. Astfel că, pentru 2018, taxa va fi de 5 lei metrul pătrat pe an, faţă de 2,4 lei cât este în prezent. Termenul de achitare a taxei de concesionare a locurilor de veci este de 31 martie 2018.

Vești bune, însă, pentru constănțenii care vor să se căsătorească în anul următor. Starea Civilă nu a operat modificări.  Proiectul privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2018 poate fi consultat pe site-ul Primăriei municipiului Constanţa şi la sediul acesteia sau pe site-ul Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea