Mai multi bani pentru primăriile din județ

Adrian Bâlbă rămâne director interimar la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, până la următorul concurs al ocupării acestui post. Proiectul de hotărâre ce vizează această decizie s-a aflat pe ordinea de zi a Consilului Județean Constanța, de astăzi. Totodată, au fost votate și proiectele de hotărâre cu privire la alocarea de bani către primăriile din județ, pentru plata datoriilor și acordarea unui ajutor financiar lui Decebal Marian Șerban, fostul pompier care a suferit arsuri pe 40% din corp, în urma exploziei rezervorului  mașinii de mare tonaj, pe care o conducea. 

Patruzeci și șase  de primării din județul Constanța vor primi  bani atât pentru achitarea datoriilor, cât și  pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală dar și pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare pe anul 2018. Suma totală este de 4,273,113.00 lei. Banii vor ajunge în conturile primăriilor din Cumpăna, Limanu, Techirghiol, Tuzla, August, Ciocârlia, Hârșova, Mircea Vodă și Murfatlar. Printre proiectele aflate pe ordinea de zi, s-a aflat și cel cu privire la numirea directorului general interimar de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

La sfârșitul lunii trecute, Adrian Bîlbă s-a înscris la concursul pentru menținerea în funcția de director interimar al Complexului Muzeal de științe ale naturii, însă a  fost respins deoarece acesta a depus un proiect managerial pe 3 ani, în loc de 5, aşa cum cereau condiţiile concursului organizat de Consiliul Judeţean Constanţa. Totodată, a fost votat și proiectul de hotărâre care vizează acordarea unui ajutor financiar lui Decebal Marian Șerban, fostul pompier ce a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, în urma exploziei rezervorului  mașinii de mare tonaj, pe care o conducea.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Zarif Armanbet