Mai mulți bani pentru bugetari

Vești bune pentru bugetari! De la anul, 1,2 milioane de angajați la stat vor lua bani în plus. Anunțul  a  fost  făcut la sfârșitul  săptămânii trecute de către Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Bugetarii au un nou motiv de sărbătoare la acest final de an. Conform anunțului lui Eugen Teodorovici, angajații la stat vor primi mai multe salarii.

„Începând cu 1 ianuarie 2019, toţi salariaţii vor primi anual două salarii minime pe economie drept indemnizaţie de hrană. Era o prevedere în ordonanţă şi nu era clar dacă se proroga sau nu. Se aplică de la 1 ianuarie 2019”, a spus Teodorovici.

Acordarea indemnizației de hrană este prevazută în Legea 15/2018 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Anul trecut, însă, prin Ordonanța de Urgență 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, instituțiile și autoritatile publice, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, nu acordau personalului din cadrul acestora tichete cadou, premii și nici indemnizația de hrană și  vacanță prevazute de Legea-cadru nr. 153/2017.

Redactor: Oana Jărloianu