Mai multe utilaje de deszăpezire la Mangalia

Comandamentul de iarnă din Mangalia a dispus mai multe măsuri de intervenție, ca urmare a prelungirii codului portocaliu de ger, viscol și ninsoare pe raza județului Constanța. În acest sens, a fost suplimentat numărul de utilaje cu care se intervine pentru deszăpezirea arterelor rutiere și a căilor de acces din municipiul Mangalia.

Încă din prima zi a instituirii codului portocaliu de vreme severă, firma care asigură deszăpezirea la nivelul orașului Mangalia, a acționat cu utilajele din dotare pentru ca drumurile să fie practicabile. Pe parcursul zilei de luni, până noaptea târziu, s-a acționat pentru degajarea străzilor din toate cartierele, cu 9 utilaje cu lamă, dintre care 3 au împrăștiat material antiderapant, 5 buldoexcavatoare și un telelift.

Începând de marți de la ora 05:00, s-a suplimentat numărul utilajelor cu un bobcat și tractoraș cu lamă cu care se intervine pe trotuare.

Totodată, angajații societății de deszăpezire au curățat zăpada de pe trotuare și au împrăștiat nisip și sare. Reprezentanții firmei precizează că, trotuarele au fost curățate cu ATV-uri cu lamă, suplimentându-se numărul utilajelor cu un telelift și 5 buldoexcavatoare. De asemenea, în zona IAS-Fruviileg-Zootehnie din Mangalia s-a intervenit cu un utilaj cu freză. Drumarii din Mangalia au venit și în ajutorul echipelor de la ENEL, dar și în ajutorul unui conducător auto care nu mai putea scoate mașina din zona Parcului Industrial. Reprezentanții Comandamentului de iarnă din Mangalia monitorizează permanent situația din teren și evoluția fenomenelor meteorologice pentru a interveni în caz de necesitate.

Redactor: Isabela Boantă