MAI: Modificări legislative la admiterea în școli

Legislația privind admiterea în școlile Ministerului Afacerilor Interne și ocuparea posturilor vacante din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a fost modificată.

Direcția Informare și Relații Publice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a înștiințat, print-un comunicat de presă, că normele referitoare la introducerea traseului aplicativ pentru proba de verificare a aptitudinilor fizice la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale acestui minister, precum  și pentru cei recrutați în vederea ocupării prin concurs a unor posturi vacante au fost publicate, în data de 22 noiembrie, în Monitorul Oficial.

Potrivit acestui traseu aplicativ, candidații trebuie să parcurgă, la admitere, 11 elemente de dificultate în maxim 2 minute și 25 de secunde.

O altă modificare prevăzută în noua legislație  constă în eliminarea criteriului de înălțime, ceea ce corespunde recomandărilor Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și unor decizii ale diferitelor instanțe de judecată. Noile reglementări ale probelor sportive de la examenele de admitere în școlile Ministerului Afacerilor Interne sunt în concordanță cu legislația altor state, precum Austria, Belgia, Canada, Olanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Ungaria și Spania.

Schimbarea survenită în legislație mai stipulează că semnele particulare sau tatuajele neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară, nu mai sunt interzise candidaților la școlile pentru subofițeri – pompieri sau celor care susțin concursuri pentru posturile vacante din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Redactor: Mihaela Țânțaru