Mai ieftin la târg sau în piață?

Timp de 10 zile constănțenii vor putea cumpăra fructe și legume direct de la producători în cadrul evenimentului dedicat recoltei. Sărbătoarea recoltei și a vinului dobrogean a strâns o mulțime de expozanți, iar oamenii au venit să se aprovizioneze de aici pentru iarnă. Chiar dacă organizatorii anunțau prețuri cu 20 la sută mai mici decât în piețe, cumpărătorii au avut parte de o surpriză.

Este perioada în care gospodinele încep să își aprovizioneze cămara pentru iarnă. Lista de cumpărături cuprinde, cel mai adesea, legume pentru murături, zacuscă și fructe pentru gemuri și compoturi. Cantitățile cumpărate nu sunt de neglijat astfel că fiecare bănuț este atent cântărit. Constănțenii au la dispoziție, până pe 3 octombrie, să cumpere direct de la producători în cadrul Sărbătorii Recoltei organizate la Pavilionul expozițional. Oferta este variată, iar prețurile accesibile.

Președintele Consiliului Județean anunța, cu câteva zile înainte de deschiderea oficială, că prețurile vor concura cu cele din piețe.

Am vrut să facem un experiment și să verificăm dacă spusele organizatorilor se adeveresc, astfel că am mers și într-una din cele mai cunoscute piețe constănțene. Într-adevăr, unele produse sunt mai ieftine la târg, în timp ce altele depășesc cu mult prețurile pieței.

În urma acestei comparații, sperăm că am venit în spijinul gospodinelor care în această perioadă se aprovizionează pentru lunile de iarnă.

Reorter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea