Mai bine de jumătate din orașul Constanța a rămas, noaptea trecută, fără apă potabilă

Neatenția unui șofer care săpa cu excavatorul la fundația unei viitoare benzinării în zona podului IPMC i-a costat a lăsat fără apă potabilă jumătate de oraș. Pagubele sunt însemnate. Peste 600 de metri cubi de apă s-au scurs pe străzile orașului, traficul a fost îngreunat, iar cea mai mare fabrică de pâine din municipiu a rămas fără apă. Echipele din teren au lucrat la foc continuu, dar lucrările sunt îngreunate de timpul de întărire a betonului, de aproape 10 ore. Reprezentanții SC RAJA SA speră ca abonații din cartierele PALAS și IC Brătianu să aibă apă la robinete, cel târziu joi dimineață.

Alarma s-a dat cu puțin înainte de miezul nopții, cînd echipa de muncitori care lucra la fundația viitoarei benzinării a spart conducta magistrala de apă.

A urmat o fantînă arteziană, fundația s-a transformat într-o piscină, iar zona bulevardului Aurel Vlaicu, în apropierea Podului IPMC, într-o mică Veneție. Ceea ce este mai grav este faptul că firma care a efectuat lucrările nu era autorizată. Regia i-a notificat pe administratori în repetate rînduri, însă în zadar.

Apa a ajuns și la gospodăriile din apropiere, iar oamenii s-au trezit speriați și au dat fuga să vadă ce se petrece.

Echipele de intervenție RAJA au reușit să limiteze efectele avariei produse de constructor, în sensul că s-au făcut by – pasuri și manevre de vane. Pagubele depășesc 6 miliarde de lei vechi, iar reprezentanții SC. RAJA SA. sunt hotărîți să le recupereze în instanță, așa că vor da în judecată atît proprietarul terenului cît și constructorul, pentru distrugere. Din primele estimări, contravaloarea lucrărilor de reparații se ridică la aproximativ 800.000 lei.

Reporter: Andreea Barbu / Ana-Maria Stancu ; Imagine: Bogdan Grigorescu