Magazin de donații deschis la Constanța

In Constanța a apărut un nou concept de magazin menit să îi ajute pe cei nevoiași. Persoanele care au haine în stare bună, dar care nu le mai folosesc le pot lăsa la magazin, iar de aici, cei sărmani le pot lua fără bani. Persoanele nevoiașe sunt introduse într-o bază de date și se pot prezenta la sediu de unde își pot alege articolele vestimentare de care au nevoie.

Concept inedit la Constanța. Membrii Asociației Mămicilor au deschis un magazin de donații. Orice persoană care are haine pe care nu le mai folosește le poate lăsa la sediu, aici unde ele sunt sortate pe mărimi și puse în raft la fel ca în orice alt magazin. Persoanele nevoiașe se pot adresa asociației pentru ca apoi să își aleagă hainele de care au nevoie, gratuit.

Ideea a apărut după un concept asemănător, organizat în stradă, la București. Imediat, a apărut și problema găsirii donatorilor, care și-au făcut în cele din urmă apariția. Hainele pot fi vechi, cu conditia să fie curate.

Coordonatorii magazinului nu au impus o limită de articole vestimentare care pot fi luate acasă de cei nevoiași, iar primii ajunși au demonstrat foarte multă decență.

Cei care au haine bine întreținute dar pe care nu vor să le mai îmbrace se pot adresa Asociației Mămicilor din Constanța, sau pot merge la sediul din strada Mangaliei numărul 64, între orele 10 și 17.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea