Luni începe școala, însă litoralul funcționează după alt calendar

E plin de copii pe nisip si in apa, iar parintii se bucura impreuna cu ei de ultimele momente relaxante inaintea anului scolar. La Mamaia, nimeni nu se gadeste la ghiozdane, penare, manuale si uniforme : toti se balacesc in apa marii si vaneaza ultimul bronz estival. Marea are regulile ei, care nu tin cont de structura anului scolar si de sunetul clopotelului.

Administratorii plajelor au inceput sa adune sezlongurile cu gandul ca vara s-a terminat si tot mobilierul de plaja trebuie depozitat pina anul viitor. În ultima sâmbătă de vacanță, la orele pranzului, mii de parinti cu copii ocupau nisipul din Mamaia. Vremea frumoasa a dat peste cap programul obișnuit al acestei perioade, si, în locul pregătirilor pentru școala care incepe luni, copiii au venit la mare. Cu parintii, fireste.

Vremea buna si preturile mici i-au atras ca un magnet pe romanii cu dare de mana si care locuiesc mai aproape de litoral. Pe o asa vreme, e si pacat ca sa stai acasa. Soare stralucitor si vreme bună nu va mai fi pâna vara viitoare, asa că orice ora de bronz natural e pretioasa.

In aceasta perioada, prețurile la cazare sunt avantajoase, mai ales pentru cei care vin prin programul social Litoralul pentru Toți. Spre exemplu, o noapte de cazare în Mamaia, la un hotel de două stele costă 110 lei, la un hotel de trei stele 150 de lei, iar cei care vor să meargă la un hotel de patru stele vor plăti 200 de lei.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea