Luna aprilie este o lună a teatrului în județul Constanța

În fiecare zi de luni, marți și miercuri a acestei luni, casele de cultură și căminele culturale din județ vor găzdui un spectacol pus în scenă de actori constănțeni. Un proiect aprobat de Administraţia Fondului Cultural Naţional duce teatrul mai aproape de oamenii din mediul rural.

„Caravana teatrului în judeţul Constanţa” este un proiect ce a fost propus spre finanţare la Administraţia Fondului Cultural Naţional. Acesta a fost aprobat și se află deja în perioada de implementare. Proiectul, în valoare de 83.000 lei, este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi presupune producţia unui spectacol de teatru şi prezentarea acestuia, în fiecare zi de luni, marţi şi miercuri din luna aprilie 2017, în casele de cultură şi căminele culturale din 12 localităţi din judeţul Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect cultural se urmărește aducerea actului artistic cât mai aproape de cetăţean și, în special, mai aproape de cei care nu acces imediat la actul cultural. Spectacolul de teatru, realizat cu scenariul şi în regia lui Daniel Chirilă, va purta numele „Ţară care n-a…”. Piesă vorbeşte despre istoria şi conflictele culturalo – ideologice din România secolului XXI sub aspecte comice, fiind o radiografie a evoluţiei societăţii româneşti.

Spectacolul va fi pus în scenă în localitățile 23 August, Agigea, Cernavodă, Corbu, Hârşova, Mangalia, Medgidia, Peştera, Negru Vodă, Techirghiol, Tuzla, Valu lui Traian. Accesul publicului va fi gratuit la toate reprezentaţiile.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea