Lucrările la podul nou din Agigea sunt tot mai aproape de final

Podul Apolodor din Agigea, care face legătura între partea de Nord a portului și partea de Sud, a ajuns la faza testelor de punere în siguranță. În aceste zile zeci de caminoane vor traversa canalul Dunăre-Marea Neagră pe cele patru benzi rutiere ale podului, astfel încât eventualele dezechilibre să fie identificate și soluționate înainte de deschiderea circulației.

Lucrările la cel mai mare pod hobanat din România au început în anul 2011, timp în care au fost date mai multe termene de finalizare ale lucrărilor. Execuția a fost dificilă și a impus condiții deosebite de lucru, fiind executat cu montaj în consolă peste canal fără ca circulația pe apă să fie întreruptă mai mult de câteva ore.

Structura podului este una impresionantă realizată după planuri mai vechi de 20 de ani.

Conform planurilor, conducătorii auto vor putea urca pe partea de nord a potului direct de pe autostradă iar în partea de Sud, vor utiliza un drum din localitate, ce urmează a fi realizat în următoarele luni.

Podul va fi utilizat în special de șoferii autovehiculelor de mare tonaj care transporta marfă . Având în vedere etapa în care se află podul, din decembrie ar putea fi deschis circulației publice.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adrian Dina