Lucrările de realibitare pentru podul de la Agigea continuă și în 2016

Lucrările pentru reabilitarea podului de la Agigea au fost începute în anul 2010 și nu au fost finalizate nici până acum, iar situația privind reparațiile îî bagă în sperieți pe cei care îl tranzitează zilnic. Cu toate că mulţi sunt conştienţi că sunt necesare lucrări de reparaţii, deoarece acestea nu au mai fost efectuate de dinainte de 1989, nimeni nu înţelege cum este posibil ca o asemenea lucrare să dureze atât de mult. Anul acesta, podul va fi închis total pentru continuarea lucrărilor. Deocamdată nu se cunoaște cu exactitate perioada în care va fi sistată circulația.

Această soluție de a închide total circulația pe podul vechi de la Agigea a fost luată pentru ca reparațiile să se desfășoare într-un timp cât mai scurt astfel încât traficul intens din timpul sezonului estival să nu fie afectat. Pe perioada verii, podul este tranzitat, zilnic, de peste zeci de mii de autovehicule care merg spre sudul litoralului sau se întreaptă spre litoralul bulgăresc. Lucrările la breteaua de la noul pod urmează să fie finalizate în perioada imediat următoare, ca mai apoi să poată fi dat în folosință.

Șoferii care vor să ajungă în sudul județului vor fi nevoiți să folosească rute ocolitoare. Astfel, pentru relaţia Bucureşti – Port Constanţa Sud şi retur, traficul rutier se va desfăşura pe ruta ocolitoare: A2 (Bucureşti – Constanţa) – nod rutier A4 – intrare Port Agigea – Constanţa Sud pe noul pod rutier – Poarta 10 bis Port Constanţa. Pentru relaţia Hârşova (DN2A) Port Constanţa Sud şi retur, traseul de ocolire va fi: A4 Nod rutier Ovidiu – Nod rutier A4 cu A2 – A4 – intrare pod Agigea – Poarta 10 bis (Port Constanţa Sud). Pentru relaţia Mangalia – Port Constanţa şi retur, traseul de ocolire va fi: Mangalia – DN39 – Agigea – intersecţie DN39 cu DN 39A, DN 39A – intrare Port Constanţa.
Revenind la podul de la Agigea, experţii spun că acesta trebuie închis total, deoarece lucrările au loc la înălţime, iar dacă circulaţia nu va fi oprită ar putea fi pusă în pericol siguranţa şoferilor. Termenul de executare este până la începutul sezonului estival.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea