Lucrările de lărgire a plajelor au ajuns în staţiunea Mamaia

Constructorul lucrează atât la digurile de larg cât şi la înnisipare. Prima porţiune pe care s-a intrat în staţiune este cea de lângă radio vacanţa, acolo unde se şi văd primele rezultate. Termenul de finalizare al proiectului este la sfârşitul acestui an, însă exista posibilitatea ca lucrările sa fie terminate mult mai devreme.

Sezonul estival s-a încheiat, astfel că executantul a putut intra şi pe plajele staţiunii Mamaia. În prima fază a proiectului au fost incluse plajele din Constanţa şi Eforie, iar în ceea ce priveşte Mamaia, plajele vor fi lărgite până în dreptul pasarelei de larg. În acest moment se lucrează simultan la înnisipare, dar şi la diguri.

O parte din plajă a fost deja închisa, însă chiar şi aşa turiştii care încă stau la soare le dau mari bătăi de cap constructorilor. Prima plajă înnisipată este cea de lângă Radio Vacanţa care va fi luată ca model pentru restul staţiunii. Lăţimea la care poate ajunge o plajă este şi de 120 de metri. Constănţenii şi turiştii privesc incantati la plaja care se mareste pe zi ce trece.

Şi pe celelalte plaje lucrările sunt în toi, însă ceva mai avansate.

Valoarea totală a proiectului este de 170 de milioane de euro, iar termenul de finalizare al lucrărilor este sfârşitul acestui an. Execuţia avansează însă foarte repede, astfel ca intreg procesul ar putea fi terminat chiar mai repede.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea