Lucrare complexă RAJA pe strada Nehoiului din Constanța

Lucrare complexă realizată de RAJA SA pe strada Nehoiului din Constanța, după prăbușirea colectorului.

În urma primelor săpături efectuate încă de săătămâna trecută, la o adâncime de peste 5 metri, s-a constatat că acest colector este prăbușit pe o lungime de aproximativ 20 de metri. Inițial, echipele de intervenție au încercat să remedieze conducta, fără a fi necesară deversarea pe conducta de siguranță ce pleacă de la stația de pompare SP3. În urma decopertării zonei, s-a constatat că tot pe strada Nehoiului, colectorul este prăbușit pe încă o lungime de aproximativ 50 de metri.

Pentru diminuarea debitului de descărcare pe conducta de siguranță, RAJA SA încearcă realizarea unei soluții provizorii de evacuare a apelor în conducta ce duce la stația de epurare Constanța Sud.

Pentru efectuarea lucrărilor în regim de siguranță, cu sprijinul Poliției Rutiere, se va închide circulația pe strada Nehoiului, pe tronsonul delimitat de intersecțiile cu străzile Plopilor și Viorelelor. Zona este împrejmuită și semnalizată corespunzător. Ținând cont de lungimea colectorului, adâncimea de pozare, dar și debitul mare de apă, echipele regiei de apă estimează că lucrările de reparații vor dura aproximativ 10 zile, în condițiile în care nu vor apărea alte probleme.

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Ionuț Constantin