Lovitură grea dată de Patriarhia Română bisericilor din toată țara

Patriarhia Română interzice ca slujbele de Paște să mai aibă loc în bisericile din lemn sau în cele aflate în construcție. Cele mai multe lăcașe de cult vor oficia slujba afară, iar multe biserici din Constanța au făcut serioase investiții pentru evitarea unor evenimente nedorite. 

Nicio biserică din lemn sau aflată în construcție nu va mai avea voie să oficieze slujba de înviere în interior. Lăcașele de cult s-au adaptat deja situației și au anunțat că ceremoniile religioase vor fi oficiate în exterior. La singura biserică din lemn din Constanța, Sfântul Mina, situată pe malul Lacului Tăbăcăriei, slujba de înviere este oficiată de ani buni în afara lăcașului de cult. Pentru a preveni eventuale incidente s-au făcut și investiții consistente.

Bisericile aflate încă în construcție se regăsesc în aceeași situație. Slujbele vor fi oficiate în exterior, însă pentru unele spațiul reprezintă o problemă serioasă. Cei mai mulți constănțeni sunt de acord cu reglementarea Patriarhiei.

Pentru ca slujba să se desfășoare fără accidente nedorite, reprezentanții ISU au și câteva sfaturi pentru preoți și credincioși.

Echipajele de pompieri vor lucra la capacitate maximă în noaptea de înviere. Până atunci bisericile mai au însă timp să lucreze la ultimele detalii.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea