Lovitură după lovitură pentru Nicușor Constantinescu

Fostul șef al Consiliului Județean Constanța a fost adus la sediul DNA Constanța, azi dimineață, neștiind ce calitate are: de suspect sau martor în vreun dosar. Însă procurorii au avut grijă să-l informeze la timp, că tocmai a ”împușcat” încă trei dosare penale și că s-a început, din nou, urmărirea penală împotriva lui.

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a făcut o nouă ”vizită de lucru” la sediul Direcției Naționale Anticorupție Constanța. El a fost adus cu mașina penitenciarului, întrucât se află în executarea unei pedepse privative de libertate. Înainte de intrarea la audieri, Constantinescu a declarat că nu cunoaște nici motivul, nici calitatea în care a fost citat. La ieșire, însă, părea destul de revoltat. Avocatul său a făcut lumină în acest caz.

Mai exact, fostul președinte ar fi plătit diverse sume în mod illegal către RAJDP în vederea realizării unui program de drumuri în județ și acordării unei subvenții către aceeași regie, fapte petrecute în perioada 2010-2013.  Ca și în alte dăți, Constantinescu a refuzat să dea declarații în fața procurorului. Mai mult, întrucât noile acuzații sunt de abuz în serviciu, Nicușor Constantinescu a declarat, la ieșirea de la DNA, că este vorba despre un alt abuz al procurorilor DNA.

Referitor la cel de-al treilea dosar, acuzațiile se referă la achiziția si plata unor servicii de publicitate către o firma privată, fiind vorba despre sume mari de bani.

Totodată, avocatul a declarat că nu a  studiat încă dosarul pentru a cunoaște concret obiectul acuzațiilor.

De precizat că, până la această dată, Nicușor Constantinescu a înregistrat 10 dosare penale, în trei dintre acestea  fiind condamnat deja cu executare, însă numai într-unul sentința a rămas definitivă, fiind vorba de pedeapsa de 5 ani de detenție, pentru subfinanțarea Centrului Militar Constanța.

Redactor: Daniel Albu