„Lotus Stelar“, lansare la Mangalia

Poeta Emilia Dabu şi-a lansat, la Cercul Militar Mangalia, cel de-al doisprezecelea volum de poezii, intitulat „Lotus Stelar“.  Apărută în condiții grafice deosebite, cartea se înscrie în acel teritoriu poetic personal, care cucerește și captivează, mângâie și trezește deopotrivă sufletul sacru al umanității.

Evenimentul a fost primit cu entuziasm de către prietenii şi admiratorii poetei, care au venit într-un număr foarte mare pentru a-i fi alături la lansarea cărţii. Emilia Dabu şi-a reamintit, în deschiderea evenimentului, care a fost traiectoria sa până în momentul în care a ajuns să stea la masa scriitorilor.

Lotus stelar apare după aproape cinci ani de la ultima lansare purtând semnătura Emiliei Dabu.

Şeful Cercului Militar Mangalia, Liana Naum, a găsit şi o explicaţie în privinţa perioadei relativ lungi ce s-a scurs de la ultima lansare a Emiliei Dabu:

Mihaela Burlacu, membră a Uniunii Scriitorilor din România, a spus că, luată sub aripa protectoare a Emiliei Dabu, a descoperit, la Mangalia,  o lume artistică de foarte bună calitate.

Din anul 2001, Emilia Dabu este fondatoarea și președinta Clubului Artelor „Solteris” Mangalia, unde a promovat peste 150 de cărți ale membrilor clubului, expoziții de pictură, spectacole de muzică și poezie, dedicate marilor scriitori români. A promovat mereu și tânăra generație, tinerele talente ale Mangaliei.

Redactor: Mihaela Marin