Londra şi Manchester, ținta atacurilor teroriste

Regina Elisabeta a ll-a a Marii Britanii a adus un omagiu victimelor atentatelor, în tradiționalul său mesaj de Crăciun. 35 de persoane și-au pierdut viața în atentatele care au îndoliat Anglia în acest an.

Regina Elisabeta a ll-a Marii Britanii a susținut tradiționalul său discurs de Crăciun, amintind de victimele atentatelor care au avut loc în acest an.

„De Crăciun, mă gândesc la victimele de la  Londra şi Manchester, ale căror personalităţi puternice au strălucit în faţa atacurilor teroriste de anul acesta”, a spus suverana în discursul ei.

Unul dintre cele mai violente atentate a avut loc în acest an, în martie, la Londra, când un bărbat a intrat cu un vehicul în trecătorii aflaţi pe Podul Westminster, înainte de a înjunghia un poliţist în faţa Parlamentului. Incidentul s-a soldat cu moartea a cinci persoane, printre care și o româncă.

Un alt eveniment tragic a avut loc în luna mai, la finalul unui concert al solistei americane Ariana Grande, cand șapte copii și-au pierdut viața după ce un britanic s-a aruncat în aer. 22 de persoane au murit și alte 116 au fost rănite.

În timpul discursului său, regina a mai vorbit și despre căsnicia sa cu prințul Philip, mulțumindu-i acestuia pentru sprijinul pe i l-a oferit în cei 70 de ani căsnicie.

Redactor: Isabela Boantă