Locuri din ce în ce mai puține, la ATI

Atât nepăsarea și nerespectarea regulilor duce la răspândirea virusului, într-un ritm alarmant.  Vineri s-a înregistrat un nor record negativ în ceea ce privește numărul infectarilor cu Sars-Cov2.

În ultimile 24 de ore au fost înregistrate 4026 noi cazuri de COVID, după efectuarea a peste 30 de mii de teste. Aceasta este a treia zi consecutiva, în care România depășește pragul de 4000 de infectări.

Numărul deceselor atinge, și el, un prag critic, 75 de persoane infectate au pierdut lupta cu boala, în ultima zi. Și cifra pacienților internați în stare gravă, la ATI a atins un nou nivel record, 726 de persoane.

Vestea proastă este că sistemul medical se supra aglomerează, iar paturile din secțiile de terapie intensivă încep să fie insuficiente. De exemplu, la Brăila toate paturile destinate persoanelor cu coronavirus sunt ocupate. La fel si la Tulcea.  In Constanța, dintr-un număr de 31 de paturi, 21 sunt deja ocupate. Spitalele din România au, în total, 1.048 de paturi de Terapie Intensivă alocate tratării pacienților bolnavi de COVID-19, dintre care 981 pentru adulți și 67 pentru copii.

Redactor: Oana Jărloianu