Locuri de muncă în România sau în străinătate?

Tot mai mulți români iau calea străinătății atunci când vine vorba de un nivel de trai mai bun. Salariile și condițiile de muncă sunt doar câteva dintre motivele pentru care aleg să pleace din țară. Unii apelează la agențiile pentru plasarea forței de muncă, alții merg pe încredere și, de multe ori, râmân în țară, și cu banii luați pe așa zice comisioane.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=loIh3_Y-a5E[/youtube]

Salariile mici nu acoperă cheltuielile lunare pe care o familie este nevoită să le suporte în România, dar și programul  și condițiile nu foarte bune de muncă din țară, determină tot mai mulți români să ia calea străinătății în căutarea unui trai mai bun. Mulți dintre ei reușesc, însă la fel de mulți pică în plasele celor care profită de naivitatea lor.

Cei care sunt interesați de un loc de muncă în străinătate și nu vor să rămână doar cu banii luați, o pot face adresându-se Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanţa care, prin rețeaua EURES, pune la dispoziție, în această perioadă,  219 locuri de muncă. În Marea Britanie se caută 50 de bucătari, iar Germania vrea să angajeze 37 de persoane. Este nevoie de factori poştali, ingineri mecanici sau ingineri electricieni. Suedia angajează 55 de persoane, printre care vopsitori auto, mecanici auto și tinichigii auto. Slovacia pune la dispoziție 37 locuri de muncă. În această țară se caută şoferi de autocamion transport internaţional și îngrijitori de persoane/infirmieri. În Olanda se caută doi designeri de software, un programator și dulgheri.

Cei interesați pot viziona ofertele EURES național accesând portalul www.eures.anofm.ro .

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.