Locul 7 pentru România la Eurovision 2017

Mari emoții seara trecută, la Kiev, pentru reprezentanții României la Eurovision. Piesa „Yodel It„ a ocupat poziția a șaptea în clasamentul final Eurovision Song Contest 2017, cu 282 de puncte. Locul 1 a fost cucerit de către reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral. Jurat internațional anul acesta, Mihai Trăistariu ne-a vorbit în premieră despre această experiență.

Finala Eurovision 2017 s-a dat între cântăreții din 26 de țări. România a fost reprezentată de Ilinca Băcilă și constănțeanul Alex Florea, cu piesa „Yodel it”. Cei doi au avut numărul de concurs 20, iar piesa lor s-a clasat pe poziția a șaptea. După votul juriilor de specialitate, România se afla pe locul 17, însă votul fanilor din Europa și Australia au urcat piesa noastră pe locul 7.

Momentul românilor a fost completat de o grafică cu animații multicolore și de prezența a două tunuri strălucitoare pe scenă. Jurat internațional, Mihai Trăistariu, „concurentul veșnic„ la Eurovision, după cum chiar el spune, ne-a povestit despre experiența sa.

O fire vizionară, Mihai a promis că la anul se va întoarce cu forțe proaspete.

Potrivit lui Trăistariu,  chiar dacă România nu dispune de o sală pentru organizarea acestui gen de spectacol, în cazul în care țara noastră ar câștiga Eurovisionul, cu siguranță ne-am descurca.

Marea câștigătoare din 2017 a fost Portugalia, grație interpretării sensibile a lui Salvador Sobral, cu piesa Amar Pelos Dois, compusă chiar de sora acestuia.

Surpriza însă a venit din partea Moldovei, care, cu o piesă antrenantă, a urcat pe locul 3, după Bulgaria, cu 374 de puncte.

decât să-I felicităm pe reprezentanții noștrii și să sperăm că anul viitor va fi cu mai mult noroc!

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.