Locuitorii din Năvodari, Lumina şi Corbu vor rămâne fără apă o zi întreagă

În a doua zi a lunii martie, SC RAJA SA va opri alimentarea cu apă în mai multe localități din județ, pentru efectuarea unor lucrări de reparații și întreținere a magistralelor.

Pentru executarea unor lucrãri de reabilitare și remediere a unor avarii la magistralele de alimentare cu apã, ce alimenteazã o parte din zona de nord a judetului, SC RAJA SA este nevoitã sã înrerupã furnizarea apei potabile, pe data de 2 martie, în intervalul orar 00,00 – 22,00. Vor fi afectați consumatorii din Nãvodari, Lumina, zona Industrialã Midia și Corbu. În cadrul lucrãrilor, efectuate în zona podului rutier de la Ovidiu, se vor înlocui douã tronsoane cu o lungime de aproximativ 4 metri din cele doua conducte magistrale și se va monta și o nouã vană. Având in vedere lungime rețelei, diametrul, dar și debitul de apã, timpul necesar pentru golirea și umplerea conductelor este de aproximativ 12 ore.

Pentru limitarea perioadei în care apa potabilã va fi sistatã, pentru realizarea lucrãrilor de reparații, echipele de intervenție au fãcut toate lucrãrile necesare. S-au executat sãpãturile și s-au pregãtit materialele, inclusiv montajul la fața locului a segmentelor ce vor fi înlocuite, urmând ca în perioada în care se va opri pomparea pe aceste tronsoane sã se realizeze doar partea de legãturi cu sudurile aferente. Totodatã, la fața locului vor fi dislocate mai multe echipe de intervenție, dotate cu utilajele necesare.

Reprezentanții Regiei își cer scuze fațã de abonați și îi asigură cã echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea intervențiilor și reluarea furnizãrii apei potabile în cel mai scurt timp. Totodatã, toți consumatorii afectați de aceastã oprire sunt rugați sã-și asigure rezerva minimã de apã pentru consum și uz casnic.

Redactor: Daniel Albu