Locuitorii comunei Limanu şi cei din Mangalia vor avea ocazia să-şi spună părerea cu privire la explotarea gazelor de şist (VIDEO)

Locuitorii comunei Limanu şi cei din Mangalia vor avea ocazia pe 9 decembrie să-şi spună părerea cu privire la explotarea gazelor de şist. Decizia de începere a lucrărilor a fost luată în luna martie a acestui an de Guvern. Primarul comunei Limanu a atacat hotărârea în Instanţa, iar dacă la referendum se vor prezenta mai mult de jumătate din locuitori, edilul se va putea duce la Ministerul Mediul.

Prefectura judeţului Constanţa a dat deja undă verde organizării acestor referendumuri. Pe de altă parte locuitorii comunei Mihail Kogâlniceanu ar putea să participe tot pe 9 decembrie la un referendumul privind reorganizarea grupurilor sociale Sibioara şi Ceres într’un sat. Pentru această iniţiativă, prefectura nu şi-a dat încă acordul aşteptând detalii privind organizarea.

În ceea ce priveşte referendumul privind vânzarea Cazinoului, propus de preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru, prefectura nu a primit încă nici o sesizare.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Victor Nita