Locuitorii comunei Castelu au rămas aproape 24 de ore fără apă

RAJA avarie CasteluFurnizarea apei a fost întreruptă de operatorul regional de apă pentru remedierea unei avarii la o condută de mari dimensiuni, care alimentează și localitatea Castelu.

Marți după-amiază, conducta magistrala de alimentare cu apa, cu diametrul de 1200 mm, ce asigura alimentarea cu apa a localitatii Castelu, a suferit o avarie în în zona Liceului Agricol, pe DN Medgidia – Castelu, pe un teren agricol aflat în apropierea drumului.

Pentru remedierea avariei, SC RAJA SA a fost nevoita sa intrerupa furnizarea apei potabile pe aceasta magistrala, incepand de marți, 07 iulie 2015, ora 17,00 si pana miercuri, 08 iulie 2015, ora 16,00. Sunt afectati toti consumatorii din localitatea Castelu.

Lucrarile sunt mult ingreunate de faptul ca, fiind o conducta magistrala, ce se intinde pe zeci de kilometri, numai golirea si umplerea acesteia dureaza aproximativ 12 ore. Din primele estimari facute la fata locului, lucrările de reparatii constau in inlocuirea unui tronson din conducta, pe o lungime de aproximativ 6 metri.

Avand in vedere temperaturile ridicate, SC RAJA SA Constanta a trimis pentru aceasta seara, şi va trimite si in cursul zilei de maine, mai multe cisterne cu apa potabila pentru abonatii din localitate.

Redactor: George Marinescu