Locuințe pentru victimele violenței în familie

Un buget de 11 milioane de euro provenit din fonduri europene va fi alocat pentru o rețea de locuințe destinate victimelor violenței domestice. Se impune acest program național pentru că numărul cazurilor de agresiune în familie înregistrează o creștere îngrijorătoare, a anunțat luni premierul Viorica Dăncilă. Tot premierul a anunțat că se vizează printre altele amenajarea a peste 40 de locuinţe sociale, câte una în fiecare judeţ al ţării.

În perioada 2009-2016, un număr de 1374 de femei şi-au pierdut viaţa în urma agresiunilor partenerilor de viaţă. Aceste statistici crunte au dus la conceperea programului pentru apărarea și protejarea victimelor violenței domestice, „Venus – Împreună pentru o viață în siguranță”. El a fost semnat, ieri, de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și de preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse între Femei si Bărbaţi, Graţiela Drăghici. Pentru aceasta Guvernul va aloca peste 11 milioane de euro. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că se vizează printre altele amenajarea a peste 40 de locuinţe sociale, câte una în fiecare judeţ al ţării.

În cadrul programului, victimele vor beneficia și de cursuri de formare profesională astfel încât să se poată integra din punct de vedere social, în condițiile în care multe victime se tem să părăsească domiciliul pentru că sunt dependente financiar de agresor.

În cursul aceluiași demers, Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu grupul femeilor ambasador acreditate la București. Cu această ocazie premierul a discutat despre consolidarea măsurilor și acțiunilor Guvernului pentru promovarea rolului femeii în societate.

Redactor: Sondra Sandu