Locuințe pentru familiile cu venituri reduse din Cumpăna

Familiile cu venituri reduse din Cumpăna, care locuiesc în condiții precare, pot aplica pentru una din cele zece case construite de asociația non profit Habitat for Humanity. Data limită de depunere a aplicațiilor este 30 mai.

În România, peste jumătate din populația țării locuiește în case supraaglomerate, fără acces la utilități de bază, construite din materiale improprii sau aflate într-un stadiu avansat de degradare.

Asociația non-profit Habitat for Humanity România va construi în doar 5 zile, 10 locuințe pentru 10 familii din comuna Cumpăna, care au nevoie urgentă de o casă decentă. Pentru ca acest lucru să fie posibil,vor contrubui  peste 300 de voluntari români și internaționali.

Sunt eligibile familiile cu venituri reduse și stabile. Familiile selectate vor plăti locuința la o valoare accesibilă, subvenționată cu 50%, în rate lunare, fără dobândă și fără profit, pe o perioadă de 20 de ani. Fondurile astfel colectate sunt direcționate către un fond rotitor – Fondul pentru Umanitate – utilizat doar pentru construirea altor locuințe.

Data limită de depunere a aplicațiilor este 30 mai. Pentru detalii complete despre dosar și procesul de selecție, familiile interesate pot contacta biroul Habitat for Humanity Cumpăna, situat pe Strada Alexandru Alimănișteanu, nr. 71.

Redactor: Isabela Boantă