Locuințe izolate de nămeți la Medgidia

Zilele de ninsoare, la Medgidia, au creat haos şi nervi. Oamenii s-au trezit că nu pot circula pe străzi. Stratul de zăpadă de pe trotuare, majoritatea necurăţate, în unele locuri depăşeşte un metru – iar străzile secundare sunt aproape impracticabile.

La câteva zile, deja, de la ultimul cod portocaliu de ninsoare și viscol, multe străzi din Medgidia sunt în continuare acoperite de un strat gros de zăpadă, iar mașinile sunt blocate pe locurile în care au fost parcate înainte de dezlănțuirea iernii. În această situație se află și strada Alexandru cel Bun cu fundăturile adiacente. Din nefericire pentru cei care locuiesc în zonă, niciun utilaj nu a intervenit, iar pentru oameni ieșitul din casă reprezintă o adevărată aventură.

Unele dintre mașini sunt acoperite în întregime de munții de zăpadă, în timp ce altele nu pot ieși din parcări din cauză că intrările și străzile adiacente nu au fost curățate. Unii cetățeni au informat autoritățile că în zonă locuiesc bătrâni bolnavi, care ar putea avea nevoie de ajutor medical.

La câteva ore după filmare, Luminița Vlădescu viceprimarul Primăriei Medgidia a declarat că utilajele de deszăpezire au ajuns în acea zonă.

Rămâne de văzut cât de repede vor reuși să se miște autoritățile pentru a oferi locuitorilor orașului condiții decente de trafic, mai ales că, pentru începutul săptămânii viitoare, meteorologii anunță o nouă repriză de ninsoare.

Redactor: Paul Alexe